top of page
Writer's pictureGeorgijs Pliska

Autosports Eiropā: "Citroen C1 Racing Club" sprinta un izturības sacensību seriāls.

Updated: Mar 27, 2019



Citroen C1 Racing Club galvenā darbība notiek Apvienotajā Karalistē, taču pēdējos gados tā ir izpletusies pa visu Eiropu un analogi seriāli notiks gan Portugālē, gan Beļģijā, gan Nīderlandē.



Tieši kā nosaukumā mēts, šajā seriālā startē pirmās paaudzes Citroen C1 ar jaudu ap 68zs, kas šo konkrēto auto padara arī derīgu sacensībām ABC Race seriālā. Taču līdzības ar to nebeidzas, Gan C1 Racing Club, gan ABC Race aizliegtas jebkādas dzinēja modifikācijas, svara samazināšanas, koiloveru izmantošanas un citi uzlabojumi. Kā arī gan ABC Race, gan C1 Racing izmanto monoriepu. Visas šīs līdzības ir liela priekšrocības tiem, kas apsver domu startēt ABC Race ar Citroen C1 auto, dalībniekam ir reāla iespēja piedalīties ne tikai Baltijas reģionā, bet arī visā Eiropā.



Citroen C1 Racing Club līdzīgi kā ABC Race tika izveidots ar mērķi radīt pieejamu sacensību seriālu, taču nezaudēt sīvas cīņas, trases laiku un konkurenci. Pamatā klubs brauc endurance tipa sacensības, taču ik pa laikam kalendārā parādās arī sprint sacensības. Sacensību ilgums ir dažāds, tās ir no 3h līdz pat 24h sacensībām “Spa 24h" ietvaros.



Citroen C1 ir vienkārša auto ar kuru uzsākt savas autosporta gaitas. Kluba biedriem līdzīgi kā ABC Race ir īpašas cenas sporta aprīkojumam un arī auto būvniecībai. Viena auto sagatavošana izmaksā ap 3500eiro un visas nepieciešamās komponentes ir nopērkamas pa tiešo no Kluba.



Citroen C1 Racing Club 2019. Gada sezonā aizvadīs 19 posmus, iekļaujot tādas ikoniskas autosporta mekas kā Spa, Brands Hatch, Silverstone, Zolder, Magny-Cours, Zandvoort un citi. Līdzīgi kā ABC Race, arī C1 klubs piedāvā auto īri uz sacensībām.



Lai uzzinātu vairāk informācijas par klubu aicinām apmeklēt viņu vietni: https://c1racing.club/


Raksta autors - Mārtiņš Skulte

61 views0 comments

Comments


bottom of page